13.08.07

Whistler

Tak jsme si konečně po 14 dnech práce v kuse vzali jeden den volna, koupili lístky na bus a vyrazili do hor do městečka jménem Whistler asi 100km od Vancouveru.

Slyšeli jste někdy jméno městečka Whistler? asi ne, ale za dva roky ho bude znát celá planeta. Jedná se totiž o dějiště příští zimní olympiády v roce 2010. Kam se hrabou čínani s hotovými olympijskými středisky rok před olympiádou, Vancouver už je má hotové teď. Zbývá jen dodělat několik sportovišť. A taky dálnici vedoucí z Vancouveru do Whistleru. Teď se jede jen po normální silnici, která je ještě na mnoha místech přerušovaná staveništěm.



V létě je Whistler poměrně rušné turisitcké středisko s několika lanovakami v provozu, takže se můžete (musíte) nechat vyvézt nahoru gondolou. Píšu musíte protože asi do poloviny kopce je lanovka určena pro bikery. Fakt mazec ! Spousta chlapíků v helmách a nadupaných dvoukolácích a ženou se dolů z kopce jako blázni, mělo by se jednat o jedno z největších středisek v severní americe. Něco málo více zde. Jo a celkem solidnní videa na Roam Whistler a tady Cedric Garcia. Enjoy!

Lanovkou se dá vyjet za poměrně nehorázné peníze až na vrchol (2180 m.n.m) a odtud podniknout pár super výšlapů, no spíš procházek, my jsme si dali tu nejdelší (asi 10 km) a dalo se to zvládnout za cca 3-4 hoďky. Ty výhledy za to stály ;)



Jo a jedna zajímavost na závěr, středisko Whistler jsou vlastně dva velké kopce se spoustou sjezdovek, když jste na jednom nemůžete být na druhém - logicky. Na konci roku 2008 to ale již nebude tak úplně pravda. Kanaďani tu staví největší visutou lanovku na světě, v nejvyšším bodě má být 415m vysoko a délka lana má být 4,4km, podepřená bude jen třemy sloupy na koncích. Mazec. Přidávám nějáké fotečky nebo více info přímo na oficiálních stránkách Peak to Peak Gondola (jsou tam i pěkný videa jak to bude vypadat).



Další fotky ZDE ve FOTOALBU.

2 komentáře:

jitka.mejsnerova řekl(a)...

stranky jsou super, jste vyborni, hned vas mame bliz :o)))

Px řekl(a)...

tak to jsme rádi :-)